Laptop accu

Een defecte accu betekent niet het einde van uw laptop

Vandaag de dag zijn we op een punt gekomen dat laptops van tot wel tien jaar oud vaak met wat kleine upgrades, zoals een SSD en geheugen, nog prima kunnen worden gebruikt. Toch is de levensverwachting van een laptop-accu aanzienlijk korter en het zou dus zonde zijn om uw laptop weg te doen, alleen omdat uw accu ermee ophoudt. Wanneer de accu volledig faalt, kan dit echter wel schade aanrichten in de computer of zelfs gevaarlijk zijn. Daarom is het zaak op tijd te herkennen dat uw accu kapot aan het gaan is en actie te ondernemen om dit op te lossen. In deze blog leggen we u uit hoe dit werkt.

Hoe herken ik een kapotte accu?
Accu’s zijn verbruiksmiddelen, omdat ze altijd op een gegeven moment op zijn. In de loop van de tijd zal de capaciteit van de accu afnemen. Omdat we dit weten, kan de computer zelf de leeftijd en de resterende capaciteit van de accu meten en zal u op een gegeven moment vragen te overwegen de accu te vervangen. Als dit gebeurt dan geeft de accu dus niet genoeg vermogen meer en is het tijd hem te vervangen.

In andere gevallen, waarin u deze melding niet krijgt, kan het zijn dat de accu niet meer oplaadt en op een bepaald percentage blijft hangen, of zelfs op 0% blijft hangen. In dit geval kunt u er ook vanuit gaan dat uw accu defect is en is het tijd hem te vervangen. Daarnaast komt het soms voor dat de accu door de computer helemaal niet meer herkend wordt, ook dan is het vrijwel zeker dat uw accu kapot is.

Uw accu is kapot: wat nu?
Het vervangen van een accu in een laptop is geen ingewikkelde ingreep en kan makkelijk en snel worden uitgevoerd. Als u het geluk heeft oven een laptop met een verwijderbare accu te beschikken dan heeft u geluk en koopt u simpelweg een vervangende accu en plaatst hem in de laptop.

In de meeste laptops is dit echter niet het geval, maar ook dan is de oplossing snel en ongecompliceerd. Uw reparatiebedrijf kan simpelweg een nieuwe accu voor u bestellen of heeft die misschien zelfs op voorraad voor bepaalde modellen en vervangt deze snel voor u.

Is uw accu aan het einde van zijn levensloop? Neem contact op met Smartfone Kliniek in Rozenburg om snel uw accu te laten vervangen.

0
Feed

Schrijf een reactie