Waterschade telefoon

Wat doe je bij waterschade aan je telefoon?

Er is een glas water omgestoten over je smartphone of je hebt je toestel in het toilet laten vallen... Je bent zeker niet de eerste die dat overkomt! Dit is natuurlijk geen probleem als je een waterdichte telefoon hebt, maar als dit niet het geval is, kan water je toestel zwaar beschadigen. Gelukkig kun je de waterschade beperken door snel te handelen en je apparaat meteen te laten repareren door Smartfone Kliniek in Rozenburg. Lees verder om te ontdekken wat je vooral wel en niet moet doen met een smartphone met waterschade (en deze tips gelden ook voor een tablet met waterschade)!

Wat moet je doen met een natte telefoon?
Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om waterschade aan je telefoon te beperken:

  • Haal je telefoon zo snel mogelijk uit het water en zet hem meteen uit. Als je scherm niet meer werkt, kun je hiervoor meestal een toetsencombinatie gebruiken.
  • Verwijder vervolgens de eventuele beschermhoes van je smartphone en haal de simkaarthouder uit het apparaat. Haal indien mogelijk ook het externe geheugenkaartje en de batterij uit het toestel.
  • Droog je telefoon goed af met een schone doek en laat het water zoveel mogelijk verdampen. Hoewel je je telefoon in ongekookte rijst kunt leggen om de buitenkant te drogen, zal dit geen invloed hebben op het water dat zich al in je smartphone bevindt.

Wat moet je vooral niet doen?
Je moet je telefoon met waterschade vooral niet weer aanzetten of in de oplader doen. Dit kan kortsluiting in het moederbord van je toestel veroorzaken, met ernstige gevolgen. Het is bovendien belangrijk om er rekening mee te houden dat waterschade ook na het drogen nog kortsluiting kan veroorzaken, doordat water chloor- en kalkdeeltjes bevat die na het drogen achterblijven. Wij raden daarom aan om je telefoon zo snel mogelijk naar Smartfone Kliniek te brengen voor een waterschadereparatie.

Je telefoon met waterschade laten repareren
Voor de waterschadereparatie halen we eerst je smartphone helemaal uit elkaar. Om het water en de door het water achtergelaten verontreinigingen van het moederbord te verwijderen, leggen we dit in een speciale machine. In deze machine wordt door middel van ultrasonische trillingen een sterk alcoholische vloeistof over alle delen van het moederbord verspreid. Zo wordt het moederbord van je telefoon goed schoon en is er geen risico op kortsluiting meer.
Tegelijkertijd maken onze specialisten alle andere onderdelen van je toestel goed schoon en droog. Na deze reparatie testen we je telefoon zorgvuldig om er zeker van te zijn dat het water geen onderdelen heeft aangetast. Is dit wel het geval, dan bespreken we met jou welke onderdelen vervangen moeten worden en hoeveel dit gaat kosten. Je kunt dan zelf beslissen of je jouw telefoon verder wilt laten repareren of dat je liever een nieuw apparaat aanschaft. In de meeste gevallen kunnen we een telefoon met waterschade weer goed aan de praat krijgen!

Heeft jouw smartphone waterschade opgelopen en woon je in de omgeving van Rozenburg? Vraag dan meteen een reparatie aan bij Smartfone Kliniek!

0
Feed

Schrijf een reactie